3 Ocak 2016 Pazar

Fizik Özel Ders

Üniversite sınavının ilk aşaması olan YGS'de 14 Fizik sorusu sorulurken; ikinci aşamada LYS-2 adı verilen Fen Bilimleri sınavında ise Fizik bölümünde 30 soru sorulmaktadır.

İlk %5'lik dilimdeki bölümlere yerleşen öğrencilere bakıldığında, genel olarak hemen hepsinin Matematik'te başarılı oldukları görülür. Bu bölümlere giren öğrenciler için ayırt edici bölüm Fen Bilgisi'dir. Fen bölümünde özellikle Fizik dersi diğer branşlara göre daha belirleyicidir. Çünkü, öğrencilerin genelde en zorlandığı Fen branşı Fizik olmaktadır.

Sözel alanda sınava hazırlanan ve Fen dersleriyle hiç ilgilenmemiş bir öğrenci bile YGS, hatta LYS sınavında bazı Biyoloji sorularını cevaplayabilirken, çoğunlukla Fizik sorularına kalem oynatamamaktadır. Çünkü Fizik dersi bilgiyle birlikte işlem ve yorumu bir arada yapabilmeyi gerektirir. Bu nedenle Fizik, Fen dersleri içerisinde en çok özel derse başvurulan branştır.

Fizik özel dersi için benimle 0532 621 48 46 nolu telefondan irtibata geçebilirsiniz.


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba. Fizik konusunda anlattıklarınıza örnek gösterilecek bir öğrenciyim. Konuyu iyi çalışmama rağmen testlerde net olarak ortalama yüzde 70'ten yukarı çıkamıyorum. Çok soru çözmek lazım diyorsunuz. Haklısınız ancak diğer derslere de zaman ayırmak zorundayız. Bu konuda ne yapmamı tavsiye edersiniz. Çok korkuyorum. Lütfen yardımcı olun. Şimdiden Teşekkürler. İyi günler...

bora dedi ki...

Sevgili kardeşim, öncelikle korkuyu üzerinden atıp, kendine güvenerek işe başla. Korkunun sana sağlayacağı hiçbir şey yok. Eğer ki bir testteki soruların %70'ten fazlasını yapamıyorsan ve konuyu yeterince çalıştığına da eminsen bilgini uygulamaya dökmekte sıkıntı yaşıyorsun demektir. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey, bu sorunu aşana kadar çözümlü sorulardan çalışmaktır. Soru tiplerini ve çözüm yollarını anlamaya çalış. Daha fazla soru çözerek geriye giden öğrenci görülmemiştir. Mutlaka bir yerden sonra bu barajı aşacaksın. Öncelikle "Fiziğe Nasıl Çalışmalı?" başlıklı yazımı tekrar okumanı öneririm. Testlere zaman ayırma konusundaki sıkıntınla ilgili de "Günde Kaç Soru Çözmeli?" başlıklı yazıma göz at istersen. Ve tabiki imkanın varsa özel dersle de kendini çok geliştirebilirsin, takviye almaktan çekinme. Başarılar diliyorum..

Unknown dedi ki...

Bilgiyi uygulamaya dökememek en uygun tanım oldu sanırım. Neyse tavsiyelerinizi dinleyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler. Kolay gelsin...