15 Mayıs 2015 Cuma

Matematik Özel Ders

Üniversite sınavının ilk aşaması olan YGS'de 28 Matematik, 12 Geometri olmak üzere toplam 40 soru sorulurken; ikinci aşamada LYS-1 adı verilen Matematik-Geometri sınavında 50 Matematik, 22 Geometri ve 8 Analitik Geometri olmak üzere toplam 80 soru sorulmaktadır.

Hem sayısal, hem de eşit ağırlıklı bölümlerde tercih yapacak öğrenciler için en önemli ders matematiktir. Hem soru sayısı, hem de ağırlık olarak sınavın en belirleyici kısmıdır. Türkçe sorularına hemen her öğrenci belli bir seviyede cevap verebilirken, Matematik sorularını ancak iyi çalışan öğrenciler yanıtlayabilmektedir. Bu nedenle Matematik, özel derse en çok başvurulan alandır.

Özellikle Lise1 ve Lise2 matematiği son sınıflardaki matematiğe de temel oluşturduğu için hem okul başarısı hem de sağlam bir altyapı için çok önemli. Bu dönemde öğrencilerin genelde dershaneye gitmediğini de düşünürsek özel dersin çok verimli olduğunu söyleyebilirim. Lise3 ve Lise4'te ise sınavın da yaklaşmasıyla birlikte özel dersin önemini söylemeye gerek yok.

15 yıllık özel ders tecrübemde şimdiye kadar yaklaşık 200 öğrenciyle çalıştım. Bir dersin başarısı öğretmenin ne kadar anlattığıyla değil, öğrencinin ne kadar öğrendiğiyle ölçülür. Bu yüzden öğrencimin seviyesini anlamak ve ona uygun bir program çizmek ilk amacımdır. Özel ders, adından da anlaşıldığı gibi öğrenciye özel olmalıdır. 

Benim anlayışımda mentor'luk; yani bir bakıma öğrenciye yol göstermek, başarı sırlarını paylaşmak, motive etmek, danışman olmak da özel dersin bir parçasıdır. Öğrencinin size inanması ve saygı duyması dersin başarısı için çok önemlidir. 1,5 - 2 saatlik derste öğrenciye pek çok bilgi, pek çok çözüm tekniği verebilirsiniz. Ancak, bu sürede aktarabilecekleriniz sınırlıdır. Siz öğrencinin yanında değilken de onu çalışmaya motive edebilmişseniz, ona doğru çalışma ve öğrenme yolunu gösterebilmişseniz, işte o zaman özel ders, gerçek anlamda öğrencinin başarısını en üst seviyeye taşır.

Matematik özel dersi için benimle 0532 621 48 46 nolu telefondan irtibata geçebilirsiniz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba,yazılarınız bir çoğunu okudum şunu söylrmek istiyorum 11mf öğrencisiyim rn ağırlıklıs matlys-mat-ygs ve geo derslerini kasıyorum lys matım iyi olsada ygs matım zayıf o ödem pek çalıştığımı söyleyemem ama düzeliyor herneyse,geometri konusunda ayrı bir önem veriyorum ygs konularından sadece vektörler-çrmbr-analtik-benzerlik eksik diğer konular fena değil özelliklr benzerliğe kadar sağlam ama ordan sonrki konular istediğim gibi değil arkadaşlarım çok iyi olduğumu düşünüyor ama değil akşamları geo çalışırken çözemediğim oluyor ne biliyim hepsini soramıyorsunuz ama gelişiyor neticede,ve daha çok lys geoya odaklanmış durumdayım;sona bağlamak istiyorum neticede çok iyi bir geo temelim olmasa mükemmel olmak soru kaçırmamak için öneriniz nedir?Not:fem yayınları beyaz kitap(lys)benzerliğr kadar bitti onu yarım bırakıp fem simetri lys çözüyor

bora dedi ki...

Furkancım,
Çalışkan bir öğrenci olduğun belli ama durumunu çok genel anlatmışsın. "Fena değil" derken ne kadar fena değil, "çok iyi" derken ne kadar çok? Ölçmediğin şeyi yönetemezsin. Bu yüzden sana önerim skorlarını takip etmen. Hangi konuda yüzdesel olarak ne kadar net çıkarıyorsun? Düşük kaldığın konuları önce tekrar et, sonra o konulardan bol bol soru çöz. Her çalışma faydalıdır ama her çalışma eşit ölçüde faydalı değildir. Eksik olduğun konulara ağırlık verirsen daha hızlı gelişirsin. Başarılar dilerim.