11 Eylül 2013 Çarşamba

2014 Üniversite Giriş Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2014 yılı üniversite giriş sınav tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre:
  • Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS): 23 Mart Pazar 
  • LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı: 14 Haziran Cumartesi
  • LYS-1 Matematik ve LYS-5 Yabancı Dil sınavları: 15 Haziran Pazar
  • LYS-2 Fen Bilimleri sınavı: 21 Haziran Cumartesi
  • LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı: 22 Haziran Pazar
günlerinde gerçekleştirilecektir.

2 yorum:

talile dedi ki...

yazdığınız bütün yazıları okudum hepsi çok yararlı olmuş.. size sormak istediğim şeyler var umarım ilgileneblirsiniz. ben izmir bornova anadolu lisesine gidiyorum bu okulada 482 puanla girdim eskiden derslerim çok iyiydi fakat şu an 12.sınıfım ygs lys ye hazırlanıyorum ve durumum eskisi gibi değil. matemetik netlerim iyi değil sayısal öğrencisiyim çok soru çözmüyorum sanırım sorunum da bu. Ve bu yaz çok az çalıştım hiç verimli kullanamadım çok mu geç kaldım diye düşünüp duruyorum yazı iyi değerlendiremedim diye çok pişmanım sizce daha erken mi yoksa gerçekten geç mi kaldım çünkü gerçekten iyi bir derece yapmak istiyorum..umarım cevap atabilirsiniz şimdiden çok teşekkürler..

bora dedi ki...

Sevgili kardeşim. Çok güzel bir lisede okuyorsun. Başarma potansiyelin ortada. Sana söyleyebileceğim ilk şey hiç de geç kalmadığındır. Yazın çalışmış olmak avantajdır ama çalışmamış olmak sınav kaybettirmez.
Benim hayat felsefem ya da mutluluğa giden yolum "değiştiremeyeceğin şeyler üzerinde kafa yorma" düşüncesinden geçer. Yani geçmişe takılıp kalmamak, hep ileriye bakmak gerekir.
Üniversite sınavında Türkiye 1.si olanlar dahil hiçbir öğrenci tüm eğitim hayatı boyunca aralıksız şekilde tempolu çalışmamıştır. Her öğrencinin inişleri ve çıkışları olur. Eksiklerinin farkında olman senin için büyük bir artı.
Eğer bir öğrencimle Lise 4'ün başında çalışmaya başlamışsam, genelde ona söylediğim ilk söz: "Sınava kalan 9 aylık süre hem çok uzun, hem de çok kısa bir süredir. Boş geçirirsen göz açıp kapayıncaya kadar geçer, sıkı çalışırsan tahmin edebileceğinden çok daha fazla eksiğini kapatabilirsin" olur.
Eğer sınavlara kadarki süreyi eksiklerinin bilincinde olarak, planlı bir çalışmayla geçirirsen pişmanlık duyacağın hiçbir şey olmaz. Gözlerinden öper, başarılar dilerim.