Matematik, Fizik Özel Dersi
ÖSS Türkiye 37.si, Öz-De-Bir Türkiye 29.su, ALES Türkiye 11.si; referanslı, deneyimli, IB ve GCSE müfredatlarında deneyimli, Boğaziçi Üniversitesi mezunu endüstri mühendisinden özel ders:* Matematik,
* Geometri,
* Fizik
özel ve grup dersleri. 2021-2022 öğretim yılı boyunca dersler hem yüz yüze hem de online olarak sürdürülecektir. Lise öğrencileri için 9. sınıf, 10. sınıf, 11. sınıf ve 12. sınıf okula takviye matematik ve fizik özel dersi. Ayrıca TYT ve AYT hazırlık özel dersleri için arayın, en uygun programı birlikte belirleyelim.
----------
Yüz yüze ders verilen bölgeler
İstanbul Anadolu Yakası
Çekmeköy: Taşdelen, Çamlık, Madenler, Alemdağ, Kirazlıdere, Nişantepe
Kadıköy: Acıbadem, Bostancı, Caddebostan, Koşuyolu, Göztepe, Kozyatağı, Fikirtepe, Suadiye, Moda
Beykoz: Beykoz Konakları, Göksu Evleri, Hisar Evleri ve çevre bölgeler
Ataşehir: ve çevre bölgeler
Çekmeköy: Taşdelen, Çamlık, Madenler, Alemdağ, Kirazlıdere, Nişantepe
Kadıköy: Acıbadem, Bostancı, Caddebostan, Koşuyolu, Göztepe, Kozyatağı, Fikirtepe, Suadiye, Moda
Beykoz: Beykoz Konakları, Göksu Evleri, Hisar Evleri ve çevre bölgeler
Ataşehir: ve çevre bölgeler
Üsküdar: ve çevre bölgeler
Şişli: Nişantaşı, Mecidiyeköy, Osmanbey, Fulya, Esentepe, Maslak
Beşiktaş: Levent, Etiler, Ulus, Ortaköy, Bebek, Gayrettepe, Zincirlikuyu, Balmumcu, Dikilitaş
Beyoğlu: Taksim, Cihangir, Gümüşsuyu
Sarıyer: İstinye, Emirgan, Yeniköy, Tarabya, Baltalimanı
Online Özel Ders
Online özel ders için dünyanın her yerinden ulaşabilirsiniz.
19 yorum:
Hocam ben çok da iyi olmayan bi anadolu lisesinde 11 mfyim ve bugun ygs deneme yaptim ve 59 dogrum vardi tüm kıtapçıkta şimdi ben ne yapmaliyim hangi taşa vurmaliyim kafami :\
Kendimi çok kötü hissediyorum
Sevgili Buse,
Geçmişten ders çıkartabilirsin ama hayatta her zaman önüne bakmaya çalış. Bu sınav artık geçmiş. Sonucunu değiştiremeyeceğin şeyler için canını sıkma. Üzülmek yerine bir sonraki sınavda nasıl daha iyisini yapabilirime odaklan.
11. sınıftasın, kendini geliştirmek için zamanın var. Netlerine hiçbir zaman toplam olarak bakma. Sonuçlarını test bazında değerlendir. Hangi okulda okuduğunun bu saatten sonra çok önemi yok. Kendi çabanla ve alabiliyorsan ders takviyeleriyle kendini sınava hazırla. Yılmadan çok çalış. Kısa sürede ilerlemeyi görmeye başlayacaksın.
Başarılar dilerim.
hocam ben 9. sınıfım teogdan 462 almıştım fakat lisede 75 ortalamaya düştüm ve matematiğim zayıf acaba nasıl bir çalışma izlersem ortalamamı en az 85 yapabilirim.
Sevgili Talha,
Öncelikle 9. sınıfta olmana rağmen, notlarını dert edip daha iyisini yapabilmek için gösterdiğin çabadan ötürü seni tebrik ederim.
Durumuna gelince, birçok başarılı öğrenci ortaokuldan liseye geçince bir bocalama dönemi yaşayabiliyor. Çünkü lise konuları ve bu konuların işleniş tarzı farklı. Ama daha önemlisi okullar arasında çok büyük farklar olabiliyor. Daha iyi bir okulda, daha başarılı öğrenciler arasında biraz zorluk çekmek normal.
Matematikte başarılı olabilmek için önce konuları iyice anlamaya çalışıp, önemli kuralları temiz bir kağıda ya da deftere not al. Soru çözmeye başlamadan önce mutlaka tekrar edip, önemli noktaları özümsediğinden emin ol. Sonra da olabildiğince çok soru çöz. Tek bir kaynağa bağlı kalma.
Okul sınavlarına çalışmanın en iyi yolu okulda işlenenleri tekrar etmek, derste çözülenleri çözmek ve varsa ödev kağıtlarındaki soruların üzerinden geçmektir. Ama bu yeterli olmuyorsa, daha fazlası için gayret göster. Hiçbir zaman çalışmayı son güne bırakma. "Sınavda ne gelirse gelsin yaparım" diyecek seviyede çalış.
Başarılar diler, gözlerinden öperim.
Merhaba hocam. Ben bir fen lisesinde 11.sınıfım. Aslında girdiğim ygslerdeki netlerim iyi olmasına rağmen fen kısmında, özellikle de fizikteki netlerim düşük oluyor. 11.sınıf denemelerinde de durum böyle. Vereceğiniz tavsiyeler doğrultusunda kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum. Hedefim yüksek. Yardımcı olursanız çok sevineceğim.
Sevgili kardeşim,
Sorunu tespit etmiş olman ve hedefini yüksek tutman çok güzel. Fizikte başarılı olabilmek için öncelikle rasyonel sayılar, oran-orantı, sıralama, basit alan ve hacim hesaplamaları gibi temel matematik konularına hakim olmak gerekir. Bu konuları hızlıca tekrar ettikten sonra programını YGS ve LYS'ye yönelik olmak üzere 2 aşamalı yap. YGS konularında çeşitlilik daha fazla olsa da içeriği genel olarak ortaokulda öğrendiğimiz şeylerin detaylandırılmış halidir. Kuralları ve mantığını iyice biliyorsak bolca soru çözmemiz gerekir. LYS içinse 4 ana konu olan Hareket, Elektrik, Manyetizma ve Atom Fiziği'ni ayrı ayrı çalışmalı ve bu konuların alt bölümlerine inmeliyiz. Bu bölümlerde daha çok formül olduğu için kuralları kendi anlayacağın şekilde temiz bir yere not alıp sakla. Testleri çözmeden önce de mutlaka konuyla ilgili kuralları tekrar et. Son olarak soru çözerken tek bir kaynağa bağlı kalma. Farklı soru tiplerini de çözdüğünden emin ol.
Başarılar dilerim.
Hocam ben 10.sınıfım fazla iyi olmayan bir Anadolu lisesindeyim sayısal seçmeyi düşünüyorum ama Fizik ve Matematikte zorlanıyorum derste dinliyorum ve anlıyorum ama evde soru çözümeye geçtiğimde elimden birşey gelmiyor 1 testten en az 5 soru çözemiyorum,yapamıyorum yani belki de doğru yolda değilimdir sizden ricam bana nasıl çalışacağımı, nasıl doğru yolu bulacağımı anlatırsanız çok sevinirim.Kendime bir disiplin oturtmak istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.
Volkancığım,
Öncelikle "yapamıyorum" sözcüğünü zihninden çıkar. Başarılı olmak için olumlu düşünmeli ve kendine güvenmelisin.
Fizik ve Matematik birbirinden farklı dersler. Bu yüzden tüm soruları çözemeyişinin farklı sebepleri olabilir. Ama her 2 ders için de temel konuları çok iyi bilmek gerekir. Yani örneğin üslü sayıları iyi bilmeden, polinomları yapamazsın. Yok eğer temel konuları iyi bildiğini ve işlemlerle ilgili sıkıntı yaşamadığını düşünüyorsan, o zaman konuları yeterince derinlemesine çalışmıyorsun demektir. Kendine birkaç konu belirle ve bu konularla ilgili ne gelirse gelsin yapabilecek seviyeye gelme hedefiyle çalış. %60-70 değil, %100 yapabilmeyi hedefle. Bir seviyeye kadar hızlı gelebilirsin ama o son %10'luk kısımda zorlanacaksın. İşte o bölümde üstüne git. Gerekirse tüm gününü tek bir konuya ver. Tüm soru tiplerini çözmeye çalış, tam anlamadan hiçbir kısmı geçme. Yapabildiğini gördükten sonra gerisi çok daha kolay gelecektir.
Çalışmaktan vazgeçme. Başarılar.
Ben 9. Sınıftayım hangi yayın evlerini tavsiye edersiniz ? Birde kullandığınız e-mail varsa bir kaç sorum daha olacak oradan ileteyim .
Sevgili kardeşim,
İsmi bilindik yayınevlerinin çoğu kitabı iyidir. Özellikle isim istersen FDD ve Zafer Yayınları'nı beğendiğimi söyleyebilirim. Bir de temel düzeydeki öğrenciler için Birey Yayınları'nın A serisi faydalı olabiliyor. Gönderdiğin e-postayı da yanıtladım.
Başarılar dilerim.
Merhaba benim merak ettiğim konu şuan ders verme harici çalışıyor musunuz kendi mezun oldugunuz bölümle ilgili bir işiniz var mı?
Merhaba. Özel dersler benim için bir tutku. Ama derslerimin dışında hem özel sektörde, hem de akademik düzeyde eğitim çalışmaları yapıyorum. Endüstri mühendisliği denilince genelde üretim akla gelir ama IT, finans, insan kaynakları ve eğitim gibi alanlarda da endüstri mühendisliği yapılabilir. Benim de eğitim çalışmalarımda yaptığım işlerin bir kısmının bölümümle ilgili olduğunu düşünüyorum.
Ben 11.sınıfım ve Anadolu Lisesi MF öğrencisiyim şuan da fizikte zorlanıyorum hedefim de yüksek daha iyi olabilmem için her şeyi (konu çalışıp sonra test çözüyorum çözümlü örnekleri inceliyorum) yaptığımı düşünüyorum ama fizik bir türlü olmuyor ne yapabilirim?
Sevgili kardeşim, öncelikle şu yazımı okuyarak başlamanı öneririm. Sevgiler.
http://www.liseozelders.com/2012/10/fizige-nasl-calsmal.html
Merhaba hocam iyi günler
Ben fen lisesinde okuyorum derslerim de iyi sayılır ama benden daha üsttekileri geçmek için daha fazla çalışmalıyım bunun için günlük hedefler koyuyorum ama mesela 5 test matematik çözebilecekken 3 4 saatte 2 test çözüyorum yapmak istediklerim net ama bunları yapamıyorum genelde zaman sıkıntım da yok ama güblük çalışırken böyle oluyor 10. Sınıfım bu arada
Hocam bir de matematiği sınavlarda yapamayacakmışım zorlanacakmışım gibi hissediyorum halbuki en iyi derslerimden biri verimli çalışma ve soru sayısı problemim var sanırım
Şimdiden çok teşekkürler Bora hocam süpersiniz gerçekten
Merhaba Mustafa,
Öncelikle olumsuz düşünceleri kafandan at. İyi hazırlanırsan yapamaman için bir sebep yok.
Önemli olan ne kadar dersin başında kaldığın değil, konuyu ne kadar öğrenebildiğindir. Bu nedenle “şu kadar saat çalışacağım” yerine, “şu konuyu anlayana kadar”, ya da “şu testleri çözene kadar çalışacağım” diyerek hedef koyman daha doğru olur. Yine de 3-4 saatte 2 test çözebilmek gerçekten az. Dikkatini daha fazla toplaman gerekir. Bunun için de çalışma ortamını gözden geçir. Kendine ideal bir çalışma alanı yarat. Dikkatini dağıtabilecek telefon, bilgisayar ve TV gibi ekranlardan uzak dur.
10. sınıftasın. Önünde iyi değerlendirildiğinde uzun sayılabilecek bir zaman var. Bu zamanı çalışarak kullan. Güzel düşün, güzel olsun.
Başarılar dilerim.
Merhabalar hocam. Sizin söyledikleriniz de dahil duyduğum her şeyi uygulamaya çalışan biri olarak sorunum şu ki süre artıramıyorum. Tyt matematikte fix olarak 20 soru çözüyorum ve çözdüğüm doğru çıkıyor ama ne geometriye ne de fene bakabiliyorum. Matematiğin tamamına da bakamıyorum. Bu yüzden genel netlerim 70ten yukarı çıkamıyor. Geometriden konu eksiğim var ve çoğu zaman soruları göremediğim için denemelerde ne kadar yapabiliyorum bilmiyorum. Fende de konu eksiğim var hatta bildiğim konu yok diyebilirim. Sınava kalmış 4 ay ve ben hedefleri yüksek bir eşit ağırlık öğrencisiyim. Sizce 4 ayda bu eksiklikler kapanır mı ve benim artık hızlanmam için ne yapmam gerek. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..
Merhaba Zehranur,
Öncelikle "Sınavda Zamanı İyi Kullanmak" isimli yazımı okumanı öneririm: http://www.liseozelders.com/2012/10/snavda-zaman-iyi-kullanmak.html
Zaman konusunda öncelikli amacın sınav sonunda tüm soruları okuyabilmiş olmak olsun. Soruları işaretlemek için %100 emin olmayı bekleme. Geometri gibi daha çok zaman harcadığını düşündüğün testlerin sorularını en sona bırak. Sınavda hızlanmanın en etkin yolu, sınav öncesinde bol pratik yapmaktır. Odaklanarak çalışırsan 4 ayda çok şey başarabilirsin. Bir de netlerini toplam olarak değil, test bazında takip et.
Başarılar dilerim.
Yorum Gönder